Phagans School of Hair Design

Happy Valley, Oregon

Phagans School of Hair Design has relocated their existing Milwaukie campus to a retail location at the Clackamas Town Center Street of Shops. LRS had created the most recent Phagans Portland campus, and was asked to take on this challenging renovation. The design of this 12,000 sf retail improvement creates a dynamic new home for the school in this existing building, taking advantage of great visibility and high ceiling areas.

The new space includes an area with a movable partition wall to create a stage for graduation ceremonies. Suspended light clouds and the curved fascia over the receptionist activate the view into the school. The design also features dual-sided shampoo bowls, an independent dispensary station with color bar, a special spa and waxing area, and effective ventilation of the nail, manicure and pedicure areas. LRS selected colorful and durable materials to attract customers and to provide long-lasting finishes.